Relatii si sexualitate

Dr Psi relatii si sexualitate

Life is like riding a bicycle, to keep your balance, you must keep moving. Albert Einstein

Fiecare persoana, atunci cand intra intr-o relatie de cuplu, aduce cu sine un bagaj de sentimente, nevoi, ganduri, idei, motivatii, aptitudini, trasaturi de temperament si caracter, frici si temeri, precum si mecanisme de aparare inconstiente, toate acestea influentand intimitatea cuplului tau. Daca dragostea este cea ii apropie pe oameni pentru a forma un cuplu, nu este oare tot ea, cea care ii tine impreuna? Cand o casnicie se impotmoleste in tipare distructive, cu radacini in trecutul indepartat al fiecaruia, este bine sa ceri ajutor specializat, pentru ca sa poti merge mai departe multumit si fericit.

Daca iti doresti ca relatia de cuplu sa depaseasca obstacolele cu care se confrunta, sa se imbunatateasca, noi suntem aici pentru tine si iti oferim ajutor specializat, pentru ca tu sa rezolvi urmatoarele probleme:

  • reconcilierea conflictelor si incompatibilitatilor in cuplu,
  • gestionarea situatiilor de criza – infidelitate, separare, divort, inbunatatirea calitatii relatiei,
  • tulburari ale sexualitatii, insatisfactia sexuala,
  • probleme de intimitate
  • lipsa increderii, implicarii, gelozia,
  • violenta, agresivitatea verbala, fizica, sexuala, emotionala.

Apropierea reala de celalalt, usurinta in a construi o conexiune reala cu persoana iubita, este cu atat mai accesibila, cu cat stii mai bine cine esti, cu cat esti mai capabil sa iti asumi responsabilitatea pentru propriile emotii, cu cat esti mai matur din punct de vedere emotional.

De asemenea sanatatea si intimitatea sexuala are si ea o contributie majora la starea de sanatate a organismului precum si la echilibrul psihologic al persoanei.

  1. PSI considera ca oamenii au dreptul sa se bucure de o sexualitate desavarsita, ce implica functionalitatea optima a aparatului reproducator si trairea satisfactiei sexuale in relatia de cuplu. Pentru aceasta este important ca persoanele active sexual sa cunoasca aspectele de baza ce tin de propria sanatate sexuala.

Prin psihoterapie poti analiza cu mai multa claritate impasul in care te aflii,  astfel ca tu sa intelegi cauzele care au dus la blocajul cu care te confrunti, sa devii constient de propriul mod de a functiona in cuplu, de felul in care comunici, de mecanismele intimitatii, sexualitatii, de modul in care se manifesta propriile tale asteptari, nevoi si limite, valori si dorinte.

Vestea buna este ca peste 80% dintre cuplurile care au apelat la ajutor de specialitate, prin psihoterapie, reusesc sa treaca peste aceste momente dificile, si mai mult decat atat, relatia este cu mult imbunatatita