Abuz – Trauma

Abuz - Trauma

DR. PSI - Abuz - Trauma

Trauma este ansamblul afectiunilor fizice si al suferintelor psihice pe care le traieste o persoana in anumite momente, este un eveniment negativ intens incarcat emotional, pentru ca ne tulbura gandurile, emotiile, comportamentele, ne afecteaza toate credintele noastre de baza despre lume, despre oameni, despre relatii, despre viata. Reactia imediata la o trauma psihologica este socul emotional, care de cele mai multe ori continua cu dezvoltarea unei nevroze traumatice. Trauma psihica aduce modificari imediate si de durata in viata oricarei persoane. Evenimentele traumatice sunt imprevizibile, periculoase, amenintatoare, coplesitoare atat din punct de vedere emotional cat si fizic. In timpul unui astfel de eveniment te poti simti neputincios, confuz, detasat, infricosat sau singur.

De cele mai multe ori, cei care supravietuiesc unei traume simt rusine, vinovatie, furie, depresie, sau au tendinta de a se refugia in consumul de substante, in munca sau se izoleaza. Cand este lasata netratata, trauma are efecte devastatoare asupra calitatii vietii, relatiilor sau starii de bine.

Daca ai trecut prin vreuna din situatiile urmatoare:

  • ai trait experienta unei pierderi recente sau mai vechi, a unui doliu, a unei despartiri,
  • ai trait experienta pierderii unei persoane iubite,
  • ai o dizabilitate fizica
  • ai pierdut un job important pentru tine,
  • ai avut o copilarie in care ai fost abuzat fizic, verbal, sexual, emotional, ai fost neglijat sau traumatizat,

…atunci trebuie sa stii ca, aceste evenimente te-au marcat emotional si, desi poate a trecut mult timp de atunci, ai nevoie de ajutor specializat. Experienta si rezultatele obtinute in lucrul individual, in cabinetul de psihoterapie, ne permit sa construim un plan de interventie adaptat, personalizat fiecarei persoane, plan ce exprima raspunsul nostru profesional potrivit semnalului clientului ce se afla in dificultate. Lucrand sub egida respectului, sinceritatii, caldurii, empatiei, deschiderii, apreciem puterea remarcabila de care au dat dovada oamenii pe care i-am cunoscut in cabinet, in demersul lor terapeutic pentru depasirea acestor dificultati.

In psihoterapie, te insotim si cream un cadru profesional, coerent, etic, confidential, special creat pentru a sustine vindecarea ta, pentru ca tu, client, sa poti constientiza, reflecta, procesa si integra acele sentimente si emotii care, fara sa stii, te tin blocat in trecut si te impiedica sa te bucuri de prezent.  De asemenea suntem aici pentru a-ti oferi suportul profesional si emotional pentru a te ajuta sa gestionezi simptomele colaterale traumei, precum anxietatea si depresia.